• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.beVarkensbedrijf.be

  • Nieuws
  • Gezondheid
  • Huisvesting
  • Fokkerij
  • Mest
  • Varkensvoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
    • Zoetis
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Contact
    • Adverteren
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon
Vleesvarkens

Topartikelen over vleesvarkens

Vleesvarkens

Vleesvarkens worden gehouden voor de productie van varkensvlees. De meeste varkens worden geboren op een vermeerderingsbedrijf waar ze ongeveer 10 weken verblijven, waarna ze naar een vleesvarkensbedrijf verhuizen.

Voeding

Om de varkens efficiënt te laten groeien is het belangrijk om de voeding goed op de voedingsbehoefte van het varken af te stemmen. Gezonde vleesvarkens groeien beter en gaan efficiënter met hun voor om. Ieder ras heeft unieke eigenschappen en is voor een optimale vleesproductie afhankelijk van verschillende grondstoffen.

Slacht

Als de varkens ongeveer vier tot zes maanden oud zijn en rond de 100 kg wegen gaan ze naar de slachterij. Het gemiddelde slachtgewicht in 2018 was 96,6 kilo, in 2019 was dit 1,6 kg meer. In 2019 zijn er in totaal 15,65 miljoen varkens door de Nederlandse slachterijen verwerkt.

Meer nieuws over vleesvarkens

DanBred boekt verdere vooruitgang in genetische prestaties
27 jun

DanBred boekt verdere vooruitgang in genetische prestaties

“Bewegende vloer zorgt voor 85 procent reductie van ammoniakuitstoot”
10 feb

“Bewegende vloer zorgt voor 85 procent reductie van ammoniakuitstoot”

Leon Rijkers: “vanaf de start moet het perfect zijn”123b
30 jan

“Geen moment spijt van overstap op lange staarten”

Miniatuurorganen voor onderzoek in labo
24 jan

Miniatuurorganen voor onderzoek in labo

Toon meer
Recent nieuwsPartner nieuws
Het aantal varkensbedrijven in Vlaanderen zal volgens de varkenshouders met meer dan een derde dalen tegen 2030. Bij de melkveebedrijven geeft 20% aan te willen stoppen met melkkoeien, bij de vleesveebedrijven is dat ongeveer 25%. Vooral kleine bedrijven haken af.
16 jul

Een derde minder varkensbedrijven in 2030 volgens prognose                                                  

VLIF-investeringssteun in cijfers: wat levert het op qua duurzaamheid?
15 jul

VLIF-investeringssteun in cijfers: wat levert het op qua duurzaamheid?

Oproep aan vakantiegangers: “Breng geen vlees mee uit gebieden met Afrikaanse Varkenspest” 
14 jul

Oproep aan vakantiegangers: “Breng geen vlees mee uit gebieden met Afrikaanse Varkenspest” 

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
CEVA
Zoetis
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Adverteren
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Diergezondheid
    • Hittestress varkens
    • Stalklimaat varkensstal
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Drinksysteem varkens
    • Trilbiggen
    • Staartbijten
    • MRSA
    • Luchtwassers
  • Fokkerij
    • Varkensprijzen
    • Opfokzeugen
    • Vleesvarkens
  • Mest
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Mengvoer
  • Wet en regelgeving
    • Asbestsanering
    • SDE-subsidie
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • MSD Animal Health
    • Zoetis
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Cookiebeleid
  • Disclaimer