• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.beVarkensbedrijf.be

  • Nieuws
  • Gezondheid
  • Huisvesting
  • Fokkerij
  • Mest
  • Varkensvoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • ForFarmers
    • Hipra
    • KWS Benelux
    • MSD
    • Trouw Nutrition
    • Zoetis
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Zomeractie
  • icon

Varkensvleesconsumptie in 10 jaar 7 procent gedaald

Onderzoek 18 maart 2016

Tussen 2005 en 2014 at de Belg ieder jaar gemiddeld 0,9 kg minder vlees dan het voorgaande jaar. Dat blijkt uit de ‘Bevoorradingsbalansen vlees’ van de Algemene Directie Statistiek – Statistics Belgium. In 2014 was vlees goed voor 26 procent van de totale voedingsuitgaven bij de doorsnee Belg, terwijl dat 10 jaar ervoor nog 29 procent was.

Globaal genomen nam de gemiddelde vleesconsumptie met 12 procent af in de periode 2005-2014. De grootste dalingen werden opgetekend voor schapen- en geitenvlees (-41 procent) en voor paardenvlees (-35 procent). Deze twee samen maken evenwel slechts 2 procent uit van de totale menselijke vleesconsumptie. De consumptie van runds- en kalfsvlees nam echter ook af, met meer dan een vijfde: van 13,8 naar 10,7 kg (-22 procent). De kleinste relatieve afnames werden opgetekend voor de vleessoorten waarvan we het meeste eten, namelijk varkensvlees en gevogelte. De consumptie van varkensvlees nam af van 26,9 tot 25,1 kg tussen 2005 en 2014 (-7 procent), en die van gevogelte nam af van 16,3 tot 15,9 kg (-2 procent).

Uit de resultaten van het ‘Huishoudbudgetonderzoek’ blijkt dat de Belg in 2014 gemiddeld 481 euro uitgaf aan vlees. Ten opzichte van 2004 gaat het om een stijging van 9 procent, maar de gemiddelde levensduurte steeg in diezelfde periode met 23 procent en de gemiddelde prijs van vlees met 26 procent. Dat betekent dat we dus relatief minder uitgeven aan vlees. In 2014 was vlees goed voor 26 procent van de totale voedingsuitgaven bij de doorsnee Belg, terwijl dat 10 jaar ervoor nog 29 procent was.

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Hoe gaan Noorse varkenshouders om met lange staarten?
22 sep

Hoe gaan Noorse varkenshouders om met lange staarten?

Acute en chronische stressfactoren bepalen samen het risico op staartbijten
21 sep

Acute en chronische stressfactoren bepalen samen het risico op staartbijten

Vlaanderen startklaar voor Anuga 2023
19 sep

Vlaanderen startklaar voor Anuga 2023

PRRS-bestrijding
19 sep

Hoe groot is het risico dat PRRS zich verspreidt via de lucht?

De rol van Voer & Water op de krulstaart
18 sep

Webinar: De rol van Voer & Water op de krulstaart

Toon meer

Themapagina's

Maak uw keuze:

Dierengezondheid

Huisvesting

Fokkerij

Mest

Varkensvoer

Wet en regelgeving

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
CEVA
KWS melkveebedrijf
Zoetis
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2023 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer

  • Diergezondheid
    • Hittestress varkens
    • Stalklimaat varkensstal
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Drinksysteem varkens
    • Trilbiggen
    • Staartbijten
    • MRSA
    • Luchtwassers
  • Fokkerij
    • Varkensprijzen
    • Opfokzeugen
    • Vleesvarkens
  • Mest
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Mengvoer
  • Wet en regelgeving
    • Asbestsanering
    • SDE-subsidie
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • ForFarmers
    • Hipra
    • KWS Benelux
    • MSD
    • Zoetis
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Zomeractie 2023
Varkensbedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Analytics

Analytical cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe gebruikers om gaan met de website. Deze cookies helpen bij het verstrekken van informatie over het aantal bezoekers, het bouncepercentage etc.

Advertenties

Door middel van deze cookies kunnen wij profielen en doelgroepen opbouwen van onze gebruikers zodat wij de inhoud van onze websites en apps, zoals video's en advertenties, kunnen afstemmen op de gebruiker en de content. Deze herkenning vindt plaats op bedrijfsniveau. Er worden geen persoonsgegevens verzameld.

Social media

Deze cookies kunnen worden gebruikt door de verschillende sociale media functies die we op onze website hebben geplaatst. Dit om jou in staat te stellen onze inhoud met uw vrienden en netwerken te delen. Ze bouwen een profiel van jouw interesses op. Dit kan van invloed zijn op de inhoud en berichten die je op social media ziet. Als je deze cookies niet toestaat kun je de sociale mediaknoppen wellicht niet zien of gebruiken. Deze cookies maken het ook mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen

Opslaan en accepteren