• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.beVarkensbedrijf.be

  • Nieuws
  • Gezondheid
  • Huisvesting
  • Fokkerij
  • Mest
  • Varkensvoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
    • Zoetis
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Contact
    • Adverteren
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon

Favoriete BBQ-vlees van de Belg is … worst

Ondernemen 27 juni 2024

Duitse worstexport groeit merkbaar

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: het zomert en dat luidt de start van het barbecueseizoen in. VLAM vroeg aan duizend Belgen wat zij het liefst op hun rooster leggen. Worst blijkt de populairste barbecuebereiding, gevolgd door brochettes, spek en steak.

71% van de Belgen vindt dat barbecueën een traditie is die niet verloren mag gaan. Dat blijkt uit onderzoek van VLAM*. Gemiddeld tien keer per jaar zitten we gezellig rond de barbecue, zowel thuis met het gezin als elders (bij familie, vrienden, evenementen…). Bij meer dan de helft van de Belgen (54%) begint het te kriebelen om te barbecueën van zodra het mooi weer is.

Liefst vlees op de grill

Voor 53% van de barbecueënde Belgen is vlees onmisbaar op het rooster. Verder heeft 25% heel graag vlees bij een barbecue en 15% liefst wel. Voor slechts 7% hoeft vlees dus niet. De producten die het vaakst op de barbecue belanden, zijn vooral worsten (34%), brochettes (21%), spek (16%) en steak (16%). Ook ribbetjes (15%) en vis (al dan niet in papillot, 14%) zijn populair.

Groenten & aardappelen als side dishes

Bij een barbecue horen ook groenten (zowel in salades als gegrild), vinden we: voor 32% van de ondervraagden zijn ze onmisbaar, 37% wil ze heel graag en 23% heeft ze er liefst wel bij. Voor slechts 8% van de Belgen hoeven groenten dus niet. Sla, tomaten, komkommer en geraspte wortelen zijn de favoriete koude groenten van de Belg. Paprika, aubergine, courgette, ajuin, champignons en maïs zijn dan weer de groenten die het vaakst op de rooster gelegd worden.

Wie barbecue zegt, zegt ook aardappelen. 90% van de Belgen heeft liefst aardappelen bij een barbecue, waarvan zo’n 25% ze zelfs onmisbaar vindt. We lusten ze zowel warm (gegrild of gepoft op de barbecue) als koud (in een aardappelsalade).

Tot slot schenken we bij een barbecue verschillende dranken. Wijn (rood, wit en rosé) blijkt de grootste favoriet, gevolgd door water, frisdrank en bier.

Bron: VLAM.be

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Sterke Nederlandse aanwezigheid op VIV & HAN Asia 2025
13 jun

Sterke Nederlandse aanwezigheid op VIV & HAN Asia 2025

Innovaties in varkensgezondheid: inzichten van het ESPHM Congres
12 jun

Innovaties in varkensgezondheid: inzichten van het ESPHM Congres

Zuid-Korea zet in op duurzame mestverwerking met Nederlandse innovaties
11 jun

Zuid-Korea zet in op duurzame mestverwerking met Nederlandse innovaties

Canada maakt vorderingen in bestrijding van wilde varkens
10 jun

Canada maakt vorderingen in bestrijding van wilde varkens

Plan voor uitfaseren traditionele kraamhokken in het Verenigd Koninkrijk
9 jun

Plan voor uitfaseren traditionele kraamhokken in het Verenigd Koninkrijk

Toon meer

Themapagina's

Maak uw keuze:

Dierengezondheid

Huisvesting

Fokkerij

Mest

Varkensvoer

Wet en regelgeving

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
CEVA
Zoetis
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Adverteren
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Diergezondheid
    • Hittestress varkens
    • Stalklimaat varkensstal
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Drinksysteem varkens
    • Trilbiggen
    • Staartbijten
    • MRSA
    • Luchtwassers
  • Fokkerij
    • Varkensprijzen
    • Opfokzeugen
    • Vleesvarkens
  • Mest
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Mengvoer
  • Wet en regelgeving
    • Asbestsanering
    • SDE-subsidie
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • MSD Animal Health
    • Zoetis
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Cookiebeleid
  • Disclaimer