• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.beVarkensbedrijf.be

  • Nieuws
  • Gezondheid
  • Huisvesting
  • Fokkerij
  • Mest
  • Varkensvoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
    • Zoetis
  • Abonneren & Meer
    • Abonneren
    • Contact
    • Adverteren
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon

Technische benchmarking vleesvarkens nu GRATIS voor iedereen!

Economie Onderzoek Vleesvarkens 17 januari 2019

De Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders lanceert een warme oproep aan ALLE Vlaamse varkenshouders om deel te nemen aan de technische benchmarking vleesvarkens. Via een demonstratieproject zal Vlaams minister voor Landbouw Joke Schauvliege de VPOV en het Proef- en Vormingscentrum voor Landbouw (PvL) ondersteunen om alle varkenshouders GRATIS toegang te geven tot de technische benchmarking vleesvarkens.

Het demonstratieproject kiest er expliciet voor om dit op een wetenschappelijk correcte manier aan te pakken. De inschakeling van de Cel Begeleiding Karkasclassificatie (CBKc) van de UGent moet dit waarborgen.

Door het samenleggen van informatie krijgen de deelnemende varkenshouders een beter inzicht welke parameters relevant zijn en hoe deze zich verhouden ten opzichte van collega’s. Door de algemene resultaten naar de brede sector te communiceren wordt dit project een echte ‘win for all’.

Voor meer details: lees het volledige artikel van de VPOV. Klik daarvoor Benchmarking vleesvarkens nu gratis voor iedereen

Hoe deelnemen?

Om deel te kunnen nemen zijn twee vereisten. Enerzijds moet je een volmacht verlenen aan VPOV op de IVB-website. Anderzijds moet je ook jouw contactgegevens en klopnummer(s) aan VPOV doorgeven.

De benchmarking die wordt opgezet is immers geen éénmalige oefening voor het verleden. Bedoeling is om deze benchmarking een continu karakter te verlenen waarbij actuele slachtingen op continue basis met elkaar vergeleken worden.

Het project loopt 2 jaar zodat er van een voldoende lange periode gegevens kunnen worden verzameld. Alle gegevens worden uiteraard vertrouwelijk, en conform de bestaande privacywetgeving, behandeld.

Interesse om deel te nemen? Of wil je nog wat extra informatie? Stuur een mailtje naar info@vpov.be

Bron: VPOV – 14 januari 2019

 

 

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 
3 dec

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 

Fundament voor duurzame zeugen
2 dec

Fundament voor duurzame zeugen

Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij wild zwijn in Noordrijn-Westfalen
1 dec

Spanje meldt Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen

Filipijnse varkenshouderij heeft nieuwe hulpmiddelen tegen Afrikaanse
1 dec

Filipijnse varkenshouderij heeft nieuwe hulpmiddelen tegen Afrikaanse

Vion wint internationale ESG Transparency Award 2025
27 nov

Vion wint internationale ESG Transparency Award 2025

Toon meer

Themapagina's

Maak uw keuze:

Dierengezondheid

Huisvesting

Fokkerij

Mest

Varkensvoer

Wet en regelgeving

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
CEVA
Zoetis
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Adverteren
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Diergezondheid
    • Hittestress varkens
    • Stalklimaat varkensstal
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Drinksysteem varkens
    • Trilbiggen
    • Staartbijten
    • MRSA
    • Luchtwassers
  • Fokkerij
    • Varkensprijzen
    • Opfokzeugen
    • Vleesvarkens
  • Mest
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Mengvoer
  • Wet en regelgeving
    • Asbestsanering
    • SDE-subsidie
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD Animal Health.
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • Zoetis
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Cookiebeleid
  • Disclaimer
  • Algemene leveringsvoorwaarden