• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.beVarkensbedrijf.be

  • Nieuws
  • Gezondheid
  • Huisvesting
  • Fokkerij
  • Mest
  • Varkensvoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • KWS Benelux
    • MSD
    • Trouw Nutrition
    • Zoetis
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Contact
    • Adverteren
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon

Yvan Dejaegher zal BFA-fakkel doorgeven aan Katrien D’Hooghe

Actueel 24 december 2017

Katrien D’Hooghe, sinds 2012 en tot 1 januari 2018 directeur van OVOCOM, zal in 2020 – na het Europees congres van de Europese veevoederfederatie FEFAC in België – de leiding van de Belgische veevoederfederatie Belgian Feed Association (BFA voorheen BEMEFA) overnemen van directeur-generaal Yvan Dejaegher. 

Met Yvan Dejaegher aan het stuur was de Belgische veevoedingssector de gangmaker van de voedselveiligheid en ook op Europees en internationaal vlak speelde hij een belangrijke rol inzake voedselveiligheid en duurzaamheid van de voedselketen. Niet toevallig lag BEMEFA met Yvan Dejaegher aan de basis van de oprichting van OVOCOM, dat de lastenboeken van de veevoedingsketen (GMP, autocontrolegids, enz.) ging beheren en dus weet Katrien D’Hooghe waar ze in BFA aan begint.

Katrien D’Hooghe wil in de eerste plaats bestendigen wat onder leiding van Yvan Dejaegher is opgebouwd. “Het maatschappelijk debat zal steeds belangrijker worden en vormt dus, samen met communicatie en transparantie, een grote uitdaging. Ook de kennisoverdracht binnen de sector zie ik als een belangrijke uitdaging”, aldus Katrien D’hooghe. “Er dient zich een nieuwe generatie aan in de sector, een generatie die de dioxinecrisis niet ‘aan den lijve’ heeft meegemaakt, die de vorige generatie sterk heeft gemotiveerd in de richting van samenwerking en transparante traceerbaarheid. De kennis van de grondstoffen, die steeds wijzigen en evolueren, vraagt een constante opvolging en kennisoverdracht.”

Volgens Katrien D’Hooghe hebben wij in België het voordeel dat we goede relaties hebben en intens samenwerken met de andere federaties van de voedselketen. “Het is de vrucht van 15 jaar samenwerking in het kader van verticale systemen. Onze dossiers zijn altijd goed onderbouwd. Als klein land heb je slechts impact als je goed bent en daarvoor moet je investeren in kennis, dossiervoorbereiding en overleg.”

Bron: Jef Verhaeren voor de redactie van Varkensbedrijf en Melkveebedrijf – 24 december 2017

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
E. coli tegengaan via voeder
7 dec

E. coli tegengaan via voeder

Verwachte succes vleesvervangers blijft uit
6 dec

Verwachte succes vleesvervangers blijft uit

Landbouwers getroffen door stikstofakkoord dreigen in de kou te blijven
5 dec

Landbouwers getroffen door stikstofakkoord dreigen in de kou te blijven

GLB 2023-2027 in de kijker op Agribex
5 dec

GLB 2023-2027 in de kijker op Agribex

Raad van State
5 dec

Nieuw vennootschapsrecht vanaf 2024

Toon meer

Themapagina's

Maak uw keuze:

Dierengezondheid

Huisvesting

Fokkerij

Mest

Varkensvoer

Wet en regelgeving

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
CEVA
KWS melkveebedrijf
Zoetis
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Adverteren
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2023 Prosu Media Producties | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer

  • Diergezondheid
    • Hittestress varkens
    • Stalklimaat varkensstal
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Drinksysteem varkens
    • Trilbiggen
    • Staartbijten
    • MRSA
    • Luchtwassers
  • Fokkerij
    • Varkensprijzen
    • Opfokzeugen
    • Vleesvarkens
  • Mest
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Mengvoer
  • Wet en regelgeving
    • Asbestsanering
    • SDE-subsidie
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • KWS Benelux
    • MSD
    • Zoetis
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
Varkensbedrijf maakt gebruik van cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. Door op "AKKOORD" te drukken, gaat u akkoord met alle cookies. Pas uw voorkeuren aan bij instellingen als u de cookies niet (allemaal) wilt accepteren.

Zelf instellenAKKOORD
Privacy & Cookies

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Analytics

Analytical cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe gebruikers om gaan met de website. Deze cookies helpen bij het verstrekken van informatie over het aantal bezoekers, het bouncepercentage etc.

Advertenties

Door middel van deze cookies kunnen wij profielen en doelgroepen opbouwen van onze gebruikers zodat wij de inhoud van onze websites en apps, zoals video's en advertenties, kunnen afstemmen op de gebruiker en de content. Deze herkenning vindt plaats op bedrijfsniveau. Er worden geen persoonsgegevens verzameld.

Social media

Deze cookies kunnen worden gebruikt door de verschillende sociale media functies die we op onze website hebben geplaatst. Dit om jou in staat te stellen onze inhoud met uw vrienden en netwerken te delen. Ze bouwen een profiel van jouw interesses op. Dit kan van invloed zijn op de inhoud en berichten die je op social media ziet. Als je deze cookies niet toestaat kun je de sociale mediaknoppen wellicht niet zien of gebruiken. Deze cookies maken het ook mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen

Opslaan en accepteren