• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Varkensbedrijf.beVarkensbedrijf.be

  • Nieuws
  • Gezondheid
  • Huisvesting
  • Fokkerij
  • Mest
  • Varkensvoer
  • Wet en regelgeving
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • MSD Animal Health
    • Trouw Nutrition
    • Zoetis
  • Abonneren & Meer
    • Abonneren
    • Contact
    • Adverteren
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • icon

Frankfurter worstjes getest op berengeur

Beren Berengeur Onderzoek 12 maart 2020

Frankfurter worsten kunnen tot 33 procent aan vlees met berengeur bevatten zonder de smaak negatief te beïnvloeden. Dat blijkt uit Duits onderzoek.

Aan de Universiteit van Göttingen in Duitsland testten onderzoekers of consumenten nog steeds Frankfurter worstjes willen eten als er vlees met berengeur in verwerkt wordt. Ze zetten een commercieel lab op waar proefpersonen gedurende twee dagen verschillende recepten proefden en beoordeelden.

De onderzoekers creëerden 16 verschillende producten met variërende hoeveelheden vlees met berengeur. Het vlees was volgens hen besmet bij een skatoolgehalte van 0,3 μg/g en een concentratie van 3,8 μg/g andostrenone in de speklaag.

Naast het vleesgehalte experimenteerde men nog met de rooktijd en de toevoeging van de specerijen foelie en koriander. De worsten werden steeds warm gegeten, omdat berengeur bij het opwarmen gemakkelijker vrijkomt.

De rooktijd en de specerijen bleken geen effect te hebben op de voorkeur van de consumenten. Men stelde bovendien vast dat de worsten tot 33 procent aan vlees met berengeur kunnen bevatten zonder de smaak negatief te beïnvloeden.

De wetenschappers gaven tot slot nog aan dat in toekomstig onderzoek onderzocht kan worden of ook in andere verwerkte varkensvleesproducten vlees met berengeur gebruikt kan worden.

Bron: naar Maarten Ceyssens in Varkensbedrijf editie België maart 2020

Deel dit artikel

Primaire Sidebar

Recent nieuwsPartner nieuws
Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 
3 dec

Lichte stijging antibioticagebruik in Britse varkenshouderij 

Fundament voor duurzame zeugen
2 dec

Fundament voor duurzame zeugen

Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij wild zwijn in Noordrijn-Westfalen
1 dec

Spanje meldt Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen

Filipijnse varkenshouderij heeft nieuwe hulpmiddelen tegen Afrikaanse
1 dec

Filipijnse varkenshouderij heeft nieuwe hulpmiddelen tegen Afrikaanse

Vion wint internationale ESG Transparency Award 2025
27 nov

Vion wint internationale ESG Transparency Award 2025

Toon meer

Themapagina's

Maak uw keuze:

Dierengezondheid

Huisvesting

Fokkerij

Mest

Varkensvoer

Wet en regelgeving

Toon meer

Footer

Onze vakpartners

logo msd
CEVA
Zoetis
AHV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

 *
 *
Vul hier uw e-mailadres in
  • Abonneren
  • Contact
  • Nieuwsbrief
  • Adverteren
Varkensbedrijf.nl

Copyright © 2025 Prosu BV | Privacy | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

  • Diergezondheid
    • Hittestress varkens
    • Stalklimaat varkensstal
    • Hygiënesluis varkenshouderij
    • Drinksysteem varkens
    • Trilbiggen
    • Staartbijten
    • MRSA
    • Luchtwassers
  • Fokkerij
    • Varkensprijzen
    • Opfokzeugen
    • Vleesvarkens
  • Mest
  • Varkensvoer
    • Bietenpulp
    • Mengvoer
  • Wet en regelgeving
    • Asbestsanering
    • SDE-subsidie
  • Vakpartners
    • AHV Benelux
    • MSD Animal Health.
    • Ceva
    • Proxani
    • Hipra
    • Zoetis
    • Trouw Nutrition
  • Abonneren & meer
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
  • Cookiebeleid
  • Disclaimer
  • Algemene leveringsvoorwaarden